Pla de Barris de Mollerussa
Projecte d'intervenció integral del centre urbà i Grup Sant Isidori de Mollerussa
Estratègia d'actuació

Reforma dels carrers Onze de setembre, Santa Cristina i Ciutat de LleidaEl carrer Onze de Setembre presenta deficiŔncies en la urbanitzaciˇ i problemÓtiques en la percepciˇ de seguretat i la convivŔncia a l'espai p˙blic. Malgrat la seva proximitat amb el nucli antic i el fet de comptar amb les fašanes posteriors dels equipaments culturals (Amistat i Museu), Ús un carrer que no estÓ integrat a la xarxa urbana degut a les deficiŔncies urbanes i socials.

S'ha previst seguir-lo mantenint obert al trÓnsit per˛ convertir-lo en plataforma ˙nica amb vianalitat invertida i lligar-lo a la nova plaša Ciutat de Lleida i la Vila Closa.

Seguint l'estratŔgia de revaloritzar els carrers de l'entorn de la Vila Closa, els carrers Estrella i Santa Cristina tambÚ presenten un estat de conservaciˇ forša degradat i precisen d'una intervenciˇ integral per a millorar l'accessibilitat, la urbanitzaciˇ i contribuir a la cohesiˇ social del barri. AtŔs que la Vila Closa ja s'ha tallat al trÓnsit, aquests carrers han de ser eixos on els vehicles puguin circular, per˛ es convertiran en vies de prioritat invertida i seran urbanitzats en plataforma ˙nica.

Actualment el Carrer Ciutat de Lleida connecta el carrer Ferrer i Busquets i l'Onze de Setembre i malgrat no Ús un carrer amb molt de trÓnsit, estÓ urbanitzat donant prioritat al vehicle per sobre del vianant. No Ús una via imprescindible per a la mobilitat a la ciutat i, en canvi, els vianants queden en una posiciˇ secundÓria que provoca que el carrer no sigui un eix cÝvic al barri.

Aprofitant la reforma del barri i de carrers adjacents, es convertirÓ el carrer actual en una plaša. S'hi renovarÓ el mobiliari, es soterraran els serveis i s'hi instal.larÓ nova il.luminaciˇ, per tal de dignificar l'espai i convertir-lo en un espai clau dins el barri, que connecti amb l'equipament de l'Amistat i el Museu de Vestits de Paper.